Novi Sad
18.05.2015.
05:56 > 05:58
Nebojša Dragičević, koji protiv porodice Šolar vodi sudski spor oko stana u zgradi u Ulici Cara Dušana, kaže za 021 da je u medijima predstavljen kao nemoralan čovek, a da u stvari on trpi štetu već sedam godina.
  • 20.05.2015 14:23
    Kupac u istoj zgradi
    Gospodine Dragicevicu, a ne pomenuste da ste obustavili radove na 6 meseci, pa je zbog toga Kostic prekinuo ugovor sa Vama? Kazite mi koji bi normalan covek nastavio da vas tetosi i ceka mesecima da vi nesto uradite? Da Kostic nije prekinuo ugovor sa vama, moja podocica bi jos uvek bila "ni na nebu ni na zemlji". Ovako je covek zavrsio sa Vama, nasao odgovornu osobu koja je zavrsila gradnju i mi, stanari, smo se uselili. Hvala gospodinu Kosticu sto je bio korektan prema kupcima, a Vi, gospodine Dragicevicu, vas treba da je sramota sto se pokrivate sa "mi smo hriscanska porodica". Videcete se Vi sa Bogom jednog dana i siguran sam da Vam to nece prijatan "razgovor". Sve najbolje Solarima i Kosticu. Vas ce stranacke veze vec nekako da spasu.
  • a

    19.05.2015 13:02
    zapetljana prica...nazalost u Srbiji je sve moguce
  • 19.05.2015 06:51
    smesno
    Najzanimljiviji su mi komentari dokonih koji o svemu sve znaju, nemaju ni kuceta ni maceta, mrze ceo svet, brkaju teze, svi su im krivi za sve, pa i neko ko ima troje dece, smatra to ciganskim razmnozavanjem i da se radjaju da bi ih drzava izdrzavala...ovde niko ne trazi izdrzavanje od strane drzave nego pravnu zastitu...
  • Prolaznik

    18.05.2015 17:11
    heheheh izgleda da ovaj Dragićević ne samo da sad izvrće priču nego i piše komentare u svoju korist. Smešan si matori, ne'š se uselit kod Šolara!
  • Iv

    18.05.2015 16:20
    niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno
    Banci nikako nije u interesu da ne proverava nekretninu koja ce biti predmet hipoteke. Nema šanse da banka uradi takav propust! Jedan od razloga je taj što je tu banka onda u debelom gubitku u slučaju da klijent nije u mogućnosti da izmiruje svoje obaveze. tako da, vrlo je moguće da su svi učesnici umešani u celu ovu priču. Ako su i imali neki dogovor kupac stana i Kostić, a papirološki sve ispraćeno kako treba, to banka nije mogla znati. I na kraju priče, zašto je Kostić pobegao u Ameriku?
  • 18.05.2015 16:18
    @"nisam laik za ljudsko ponašanje"
    zaista čudi da je tako velikom ekspertu za ljudsko ponašanje, promaklo da čujete/pročitate pravne argumente. Šular je jedini vlasnik stana upisan u katastar. Stan je kupio podižući hipotekarni kredit (svi koji su podizali takav kredit znaju koliko rigorozno banke proveravaju stan koji je garant za otplatu hipotekarnog kredita). Koliko sam razumeo, pravni argumenti gdina Dragičevića je to što je gradio stan i neko vreme u njemu boravio, dok ga je gradio. gdin Dragičević nije vlasnik stana već, po odluci suda, ima pravo na suživot u stanu sa Šularima, u stanu čiji je jedini vlasnik Šular, do okončanja postupka. A navodna "zloupotreba" dece od strane gdina Šulara je posebna priča. Pa ta deca žive u trideset i nešto kvadrata, u stanu čiji je jedini vlasnik njihov otac, a vi smatrate da "nisu čista posla" jer nisu negde sakrili dve tromesečne bebe dok su ih novinari slikali, u stanu od trideset i nešto kvadrata. Veliki ste ekspert za ljudsko ponašanje, moram vam priznati, ali sa logikom i ljudskošću niste na ti.
  • 18.05.2015 14:57
    beban
    cim vas neko uverava da je vernik bezite od njega! ko o cemu k.... o postenju
  • 18.05.2015 13:53
    Ha! Znala sam da nisu cista posla, prica je izgledala suplja meni kao pravnom laiku. Ali nisam laik za ljudsko ponasanje, i odmah je bilo sumnjivo. Cim sam videla da se u clanku o sudskom sporu spominju sirota deca koja ce ostati bez doma (u najpateticnijem tonu, a umesto pravnih argumenata), a umesto printa dokumenata, daju slike tuznih lica viseclane porodice, odmah mi je bilo jasno da se mulja i ide na sazaljenje i nesto polulegalno. Zasto bi se uopste pisalo o sudskom sporu u novinama, kad je to posao ustanova koje se time bave? Kao zakljucak, ja stvarno ne znam ko je ovde los, ko dobar, ko sta muti, znam samo da je sve moguce. Ono sto mi nije jasno citajuci komentare, to je koliko naivan moras biti da nasednes na pricu i kunes se i javljas da ces doci da ih branis, kad apsolutno ne mozes znati iz svoje fotelje, a na osnovu necije izjave, sta je ustvari prava istina. Ovaj narod stvarno cini stado ovaca, za bolje i niste od ovog kako zivite.
  • Predragog

    18.05.2015 11:51
    Očenaš
    Pa ako je hrišćanin, kao što tvrdi, nek se vodi stihom iz Očenaša: "...i oprosti nam dugove naše, kao što i mi opraštamo dužnicima svojim..." Ja nisam baš neki hrišćanin, al za ovo sam čuo, hehe.
    Inače, ne znam zbog čega se ovo uopšte razvlači po novinama. To je ugrožavanje nezavisnosti sudstva. Ako ste vi novinari istraživačkim radom otkrili nešto nezakonito u postupku, onda to i objavite, pa da vidimo šta će onda da se desi. Ovako, samo objavljujete rekla-kazala. CTRL+C -> CTRL+V
  • 18.05.2015 11:41
    Dosta zapetljana situacija sa investitorima i vlasnicima placa itd. Pa onda druga strana medalje roditelja jadne dece koju su uvukli svesno izgleda u razne manipulacije. A da ne pricamo sto se iz ovog vidi promocija ciganskog razmnozavanja i nametanje svoje dece drustvu, a vec je neko nedavno u politici napisao da bi trebalo doneti zakon po kome se placa porez ako se ne razmnozavas..Sto znaci da drustvo ide ka modelu pseceg(ili neke druge zivotinje) razmnozavanja tj. samo rodi decu a drzava ili neko drugi ce izdrzavati pomoci i sl. Da bi se deca radjala mora se imati uslova i to dosta godina u napred a svako ko misli samo do sutra se ponasa ciganski.
  • Tja

    18.05.2015 10:56
    Ti ako si hriscanin, a ti cekaj na pravdu od boga.
  • Upitnik

    18.05.2015 10:27
    Pitanje...
    Da li ce se izvodjac Nebojsa Dragicevic izvinuti ako se ispostavi da porodica Solar nema nikakve veze sa investitorom? Posto kao dobar hriscanin verujem da se to podrazumeva...
    Ako je sve cisto sa papirima kod porodice Solar, ne treba da bude nikakve bojazni sa njihove strane.
    Da li izvodjac moze da bude tuzen zbog manipulacije pogresnim informacijama, i stresa koji je izazvao porodici?
    Da li izvodjac radova uopste zna sa kime i za sta se tuzi?
    Zivo me zanima epilog cele price...
  • 18.05.2015 10:24
    jebe lud zbunjenog
  • 18.05.2015 10:24
    Ništa neće biti bolje dok ne krenu da se hapse sudije i advokati.
  • sima

    18.05.2015 09:47
    Kao i obično kod nas, ništa nije kako se u prvi mah čini... Investitor iz Amerike štiti Šolara, ali nikako da kaže da li je on dužan izvođaču i da li ovaj ima pravo na neki stan u zgradi. Dalje, Šolar jeste uzeo kredit, ali treba utvrditi da li je isti fingiran. Naime, treba pogledati koliki je iznos istog i da li odgovara realnoj vrednosti stana. Onda, pominju se dva stana kao problematična. Jedan je Šolarov, o kom čitamo, ali ne znamo šta je sa drugim. Malo više istraživanja, molim.
  • ns ja

    18.05.2015 09:21
    Pa hajde
    Kada već izvrćemo tuđu nesreću u javnost, da vidimo koliki iznos kredita je podigao Šolar za kupovinu stana? Ako se pokaže da otplaćuje npr 5000eura na 30 godina, a da je ostatak "platio u kešu" onda zaista nešto nije u redu... jer evidentno je da se ovde dva jako loša svađaju i sude, interesantno je da li je ovaj mlađani tata pokušao da se ovajdi fingiranom, a nepoštenom i (jeftinom!) kupovinom, ili je on zapravo savesni (i prevareni) kupac? Ne poznajem ni jednu od tri strane i nemam emocija dok čitam članak
  • 18.05.2015 09:09
    Ne razumem,kako je dozvoljeno da dva puta bude isti stan na prodaju? Zapetljano...
  • Prolaznik

    18.05.2015 09:04
    Samo da rasčistimo, ovom "hrišćaninu" je sud dozvolio da se useli u Šolarov stan na osnovu toga što je njegov otac bio zidar zgrade?!?!?
  • -

    18.05.2015 08:58
    -
    a jel mogu da mu sude po americkom zakonu kada je vec tamo pobegao?/
  • Neki otac

    18.05.2015 08:49
    Podrška Šolarima
    Deca brane svoj dom u kome treba da odrastu i prežive. Kako se to uopšte može smatrati zloupotrebljavanjem?
    Kada će ovo čuveno hrišćansko demokratsko pravedno nebesko društvo da prida veći značaj porodici u odnosu na samca?
    Nikada to ne mogu biti jednaka prava.
    Podrška Šolarima u odbrani i opstanku!
  • 18.05.2015 08:46
    ha
    Gospodin dragicevic mnogo laze za jednog hriscanina.
  • 18.05.2015 08:40
    Koliko vidim tvrdi da je stan njegov, gde mu je papir?!?!
    Super, ako moze tako na sudu. Onda tvrdim, ceo svet je moj, molim vas i jedan bazen u njemu ide dugo toplo leto trebace mi ;)
  • Hriscanin

    18.05.2015 08:36
    Ne mozes coveku ni stan oteti, a da ti ne napravi
    Covek je namerno digao kredit zaduzio se na na 40 godina i napravio troje dece samo da bi napakostio direktoru hriscaninu koji krvavo zaradjuje novac.
    Pa kako covek da bude posten tajkun u ovoj drzavi!
  • 18.05.2015 08:34
    Deca postoje, ocigledno, nisu izmisljenja i pozamljena za medije, kakv hriscanski stav doticnog za skretanje paznje na njega ...
  • 18.05.2015 08:31
    Sramota...njegov slucaj sa investitorom nema veze sa mladom porodicom, oni su ovde oseteceni!!!! Pozivanje na fikitivne ugovore sa Bnakom i investitorom otkrivaju samo u kom svetu izvodjac funkcionise a ne osteceni koji su legalno kupili uknjizen stan!!! Bolje da je cutao nego sto se oglasava...
  • 18.05.2015 08:22
    WTF
    Šolar je izgleda i pravio decu samo da bi napakostio jadnom biznismenu i njegovom advokatu. Kakve gluposti
  • Brus Vilis

    18.05.2015 07:49
    Sreća pa nismo puževi. To bi tek bilo zaguljeno.
  • Pera

    18.05.2015 07:48
    Posao je suda da utvrdi o cemu se radi. Ako su nesavesni kupci koji su bili u dogovoru sa investitorom radi prevare izvodjaca onda pravo nije na njihovoj strani.
    Ako su posteno kupili stane i nisu bili ucesnici zakulisnih igara onda neko treba da ih obesteti.
  • NS

    18.05.2015 07:46
    "Tvrdi i da je Šolar prijatelj sa investitorom, da je znao za spor i da je stan kupio da izvođač radova ne bi mogao da naplati potraživanje."
    Ovo mi zvuči jaaako neverovatno, neko bi digao kredit na 30 god i kupio stan čije je vlasništvo upitno?! Pa, ko je toliko lud?!
  • pera

    18.05.2015 07:31
    ..
    Eto, od svih strana, samo je jedan "hriscanin", tako da je sve jasno. :)
  • Novosadjanin

    18.05.2015 07:10
    Nema problema, neka se isele ali kada im banka i svi koji su bili u lancu proveravanja stana u momentu kupovine i odobravanja kredita nadju drugi stan, iste kvadrature i uknjiže odma na njihovo ime.
    Oni su najmanje krivi u celoj prici...
    Treba naci sve te koji su svojim potpisom i pecatom garantovali da je stan ok, da je legan , uknjižen, od vlasnika 1/1 i da se za taj stan ne vodi nikakav spor. To su morali sve da provere ne samo oni nego i banka koja je odobrila kredit. Ko je taj koji je banci garantovao legalnost i ostalo...njega nahvatati...ili je banka odobrila kredit bez tog dokaza samo da bi uzeli pare.
  • 18.05.2015 07:04
    Sramota.
    Sada ispada da je Šolar kriv što ima troje dece jer to advokatu smeta da postigne svoj prljavi cilj. Sramota na šta može jedan advokat da se spusti.
  • prolaznik

    18.05.2015 06:39
    Puna podrška porodici Šolar! Ništa u celoj priči nisu pogrešno uradili i sada će biti iseljeni iz SVOG stana!!?!
  • BNS

    18.05.2015 06:35
    Ah, da , posle nekoliko dana, folirant je uz pomoć marketinšle agencije smislio odgovor. Genije!
    Kakvo je ovo objašnjenje advokata:"Tvrdi i da je Šolar prijatelj sa investitorom, da je znao za spor i da je stan kupio da izvođač radova ne bi mogao da naplati potraživanje."? Pa Šolar otplaćuje kredit! Posle ovog nemuštog objašnjenja šta možemo očekivati? Policija umesto da zaštiti Šolara, zove ga na razgovor. Pa nije on kriminalac. Policija valjda treba da nas štiti od raznih Dragičevića. A da ne govorim o firmi di je ovaj mladi baja direktor i o tretmanu zaposlenih žena i njegovom licemernom stavu: jedna priča za medije po kojoj cvetaju ruže, a druga priča za radnice u kojoj one čak nisu ni radnice, već najobičniji robovi!
  • 18.05.2015 06:32
    Po običaju
    počelo je svrstavanje na stranu bez adekvatnih dokaza!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna